Vita och jämna tänder

Tänder kan ibland bli så förstörda att det är svårt att göra något åt dem. Eller så är man född med en tandrad som är ojämn och svår att korrigera. Men det finns sätt att få en vit och jämn tandrad.

Det kan vara lätt att tro att någon som har missfärgade tänder, saknar tänder eller har trasiga tänder har misskött sig på något sätt. Men det finns mycket som kan göra att tandraden inte är perfekt. Vissa sjukdomar och mediciner skadar tänderna mycket allvarligt. Men även om man är frisk och intar en hälsosam kost så finns det mycket som kan skada eller missfärga tänderna. Man får exempelvis lätt bruna tänder av te, som ju ses som nyttigt. Det kan även vara förutsättningar som man är född med, eller så kan man ha varit med om en olycka.

Hjälpa naturen på traven

Idag är det inte bara människor inom synliga yrken, som skådespelare, sångare eller liknande, som skaffar sig en vit och jämn tandrad. Ibland kan man behöva hjälpa naturen på traven för att uppnå ett önskat utseende och den funktion som man behöver eller önskar sig. Ett sådant sätt är skalfasader som man sätter över den egna tanden. Fattas det tänder så kan man även sätta in ett tandimplantat eller flera. På det sättet kan man skapa en perfekt vit tandrad utan att man behöver gå igenom en mängd behandlingar, som tandblekning, tandkorrigering eller liknande. Även om viss korrigering ibland kan behövas även för denna åtgärd. Läs mer om skalfasader på denna hemsida: https://www.skalfasadstockholm.se/ 

26 Nov 2020