Akut tandvård i Norrköping – sluta tveka, ring direkt

Du som behöver akut tandvård i Norrköping ska lägga den utslagna tanden i ett glas med mjölk och genast bege dig till en tandklinik med akutmottagning.

Många gånger handlar tandvård om att arbeta förebyggande. Du ska borsta noggrant, använda tandtråd och gå på regelbundna kontroller. Men ibland är det faktiskt inte det som är problemet. Tyvärr. För om olyckan är framme kan behovet av kompetent tandvård uppstå akut.

Det är inte helt sällsynt att den första frågan man får efter att ha ramlat och slagit i asfalten är: “Åh herregud, hur gick det med tänderna?!” Många anser att utslagna tänder är betydligt värre än till exempel en bruten näsa eller en uppskrapad kind. Och med all rätt. Om tänderna åker ut är tiden knapp för att få dem på plats igen.

Din egen tand kan sättas på plats igen med akut tandvård

Du som är i behov av akut tandvård i Norrköping ska alltså sluta läsa och ringa en tandklinik med akutmottagning istället. Har du fått tänder utslagna har du ett litet, litet tidsfönster då en bra tandläkare faktiskt kan lyckas sätta tillbaka dina egna tänder i munnen. Tänk bara på hur du förvarar dem under resan dit.

Allra bäst är faktiskt att försöka sätta den utslagna tanden på plats igen. Om den är smutsig bör du skölja av den lätt med lite kallt vatten. Men sedan är det nog med vatten! Går tanden inte att sätta tillbaka ska den förvaras under tungan eller i ett glas med mjölk.

30 May 2022