Tandläkare i Alby har bred kompetens inom tandvård

När det är dags för en enklare tandkontroll eller en tandvårdsbehandling kan du kontakta en tandläkare i Alby. Där får du även hjälp med akuttandvård.

Det är viktigt att ta hand om sig själv på alla sätt. Det är lätt att glömma bort att tänderna behöver god omvårdnad för att må bra. Det är mycket lätt att få hål i en tand även om du är väldigt noga med tandborstningen. För mycket sötsaker kan ge dig en dålig munhälsa, som i sin tur kan leda till problem med tänder eller tandkött.

Du kan göra ett besök hos en modern tandvårdsklinik i Alby för en kontroll av dina tänder. Ett hål i en tand eller början till ett hål kan då upptäckas i tid och åtgärdas innan problemet blir större. Du kan också få hjälp om du slagit ut en tand eller tappat en fyllning.

Lagar en tandläkare bara hål i tänder?

En tandläkare ägnar stor del av arbetstiden åt att laga tänder. Men de erbjuder även många andra tandvårdsbehandlingar. Du kan besöka en tandläkare i Alby även för att korrigera missfärgade tänder och fyllningar, sneda tänder, trångställda tänder, ersätta saknade tänder med mera. Det är viktigt att du är nöjd med ditt leende för en ökad självkänsla.

Annat som en tandläkare ofta hjälper sina patienter med är bettskenor, kronor, broar, tandimplantat, rotfyllningar och tandblekning. En tandhygienist arbetar med förebyggande tandvård. I behandlingen ingår bland annat tandstensborttagning samt en bedömning av tandkött och munhälsa.

19 Apr 2023