Estetisk tandvård

Estetisk tandbehandling och tandimplantat har allt mer blivit vanligare de senaste åren. Utöver en bättre tandhälsa kan tandläkaren hjälpa dig med ett vackrare leende. Behandlingar som är vanliga att genomföra för att förbättra utseendet på sina tänder är bland annat:

Tandblekning

Många vill gärna ljusa upp sina tänder en eller flera nyanser för att få ett fräschare utseende. Somliga har naturligt en gulare ton i sina tänder och andra har missfärgningar på grund av konsumtion av mycket kaffe, rödvin och andra livsmedel som kan ge fläckar. Med tandblekning kan man komma åt detta och ge tänderna en bländande vit nyans.

Skalfasader

Med fasader kan man dölja missfärgade eller avslagna tänder, jämna ut stora mellanrum och ojämnheter samt dölja fult utförda fyllningar. Skalfasader består av tunn keramik eller composit och tillverkas individuellt för att passa perfekt till varje patient. För att applicera skalfasader görs en mycket liten avverkning på den egna tanden och sedan limmas fasaden fast på den synliga delen av tanden. En skalfasad sitter hårt fast och blir till en naturlig del av din tand.

Kronor och broar

Saknar man en eller flera tänder kan man få hjälp med kronor och broar i olika keramiska material, proteser och tandimplantat. Detta är mycket vanligt förekommande behandlingsformer som kräver erfarenhet och stor finess samt precision för tandläkaren som utför det.