Snygga och hållbara tandimplantat i Göteborg

En förlorad eller skadad tand kan verkligen påverka livet negativt. Ta hjälp av en tandläkare specialiserad på tandimplantat i Göteborg och få leendet tillbaka.

Tandimplantat ser naturliga ut och liknar riktiga tänder och kan vara lösningen för den som har tappat en eller flera tänder. De konstgjorda tänderna tillverkas i tåligt material och i samma vita nyans som övriga tänder. På så vis smälter implantaten in och går inte att skilja från de fasta tänderna.

För att ha något att fästa tandimplantaten på opererar man in små skruvar i käkbenet. När dessa sedan har läkt fast ordentligt kan man enkelt skruva fast de handgjorda tandimplantaten. Till skillnad från en tandprotes eller brygga behöver man aldrig ta ut tandimplantat utan de sitter där de sitter. Precis som vanliga tänder.

Väldigt viktigt med god munhygien då man har tandimplantat

Är man i behov av tandimplantat ska man vända sig till en tandläkare i Göteborg som har det som sitt specialistområde. Då gör tandläkaren först en röntgen med efterföljande undersökning för att kunna bedöma om en behandling med tandimplantat har chans att lyckas. Därefter gör man ett tandavtryck så att man får till rätt utseende och funktion på de konstgjorda tänderna.

Det är viktigt att man sedan sköter om sina tandimplantat och är noga med munhygienen. Inflammationer i tandköttet kan nämligen göra att man tappar dem. Att röka och snusa fungerar därför inte då man har tandimplantat. Märker man att man har början till en inflammation i tandköttet ska man kontakta sin tandläkare eller tandhygienist.

8 Aug 2022