Patientstol – gör besöket bekvämt

Ingen patient ska ens behöva tänka två gånger på om den behöver sitta eller stå när den besöker kliniken. Det ska helt enkelt bara finnas en patientstol på plats. Bekväm ska den också vara.

Du kan rutinen när du ska till exempelvis tandläkaren. Du sätter dig i väntrummet och blir sedan inkallad av aktuell tandläkare som ber dig att sätta dig i patientstolen. Troligtvis har du aldrig blivit ombedd att ställa dig längs väggen medan tandläkaren undersöker dig. Mest sannolikt inte heller på någon annan slags klinik. Det vore verkligen att gå ifrån rutinerna. Dessutom vore det även opraktiskt och ärligt talat obekvämt. Inte bara för den som ska sitta i patientstolen. Men även för den som ska utföra själva behandlingen eller undersökningen. Alternativet att luta sig över någon som sitter i en patientstol är naturligtvis alltid att föredra. Åtminstone jämfört med att jobba med någon som står upp.

En patientstol kan underlätta behandlingen

Att ha en bra patientstol ska för övrigt inte underskattas. Folk kan redan ha ångest över att gå till doktorn, tandläkaren, kiropraktorn eller vad det nu än är för någonting. Huruvida de ska kunna sitta bekvämt, eller sitta överhuvudtaget, ska inte vara någonting som de ska behöva tänka på. Det ska vara någonting de ska kunna ta för givet. Och förresten kan stolen vara någonting som avgör vilket omdöme patienten ska lämna efter besöket. Om patientstolen är obekväm kanske du får en dålig recension efteråt. Och med en bekväm sådan kanske du istället prisas på sociala medier.

4 Apr 2022