Tandläkarna på Östermalm - hur nöjda är kunderna?

På Östermalm finns flera välrenommerade tandläkare att välja mellan. Således är det inte alltid helt lätt att veta vem ska välja. Överlag är de flesta patienter mycket nöjda med sina tandläkare på Östermalm – även om det givetvis finns enskilda undantag. Vi har tittat på ett antal slumpmässigt utvalda kliniker i stadsdelen, och de omdömen som deras patienter har lämnat om dem. 

Idel goda betyg

Den första tandläkaren i Östermalm vi tittar på får idel goda recensioner på en stor plattform vi använder oss av. Den första kommentaren vi ser skriver att kliniken ger ”Förstaklassig tandvård!” och att hon kände att personalen var goda lyssnare. 

Flera andra recensenter har bedömt flexibiliteten hos tandläkarna på kliniken. En säger att hon fick en tid väldigt snabbt, precis när hon önskade, medan en annan skriver att han fick en snabb akuttid bara några dagar efter ett rutiningrepp. 

Den första negativa recensenten som skriver är visserligen nöjd med behandlingen – men inte med priset. Han skriver att det är i ”överkant” och knappast marknadsmässigt, när han kontaktade andra tandläkare, just i syftet att kontrollera priset. 

Alla kliniker inte felfria

Den första kliniken vi tittade tycktes knappt ha en enda patient som varit missnöjd med sin behandling. När vi tittar på en annan firma är negativa omdömen desto mer vanligt förekommande. Den första vi recensionen vi ser handlar om hur en man fick betala 500 kronor för fem minuters konsultation, där det framgick att han inte var en bra kandidat för tandställning. Han anser att första konsultationen borde varit gratis, som på ”de flesta andra ställen”. 

En annan skriver om hur kliniken ville debitera honom 825 kronor, trots att han hade bokat en tid för 450 kronor, enligt honom själv. Han tillägger också att besöket endast tog en kvart, istället för 30 minuter som var planerat. 

Med det sagt finns givetvis inte bara negativa kommentarer. Faktum är att de allra flesta är positiva och ger kliniken högsta betyg. Flera bedömer kliniken för sin service och sitt bemötande. En annan skriver att hon är extremt rädd för tandläkaren i vanliga fall, men att det känns lugnt just hos den här kliniken. 

De flesta har mycket bra omdömen

Sammantaget är det väldigt få negativa recensioner som kan hittas om tandläkarna på Östermalm. Alla kliniker som har ett underlag att tala om, har 4,5 av 5 poäng eller högre. De negativa recensionerna är således ganska sällsynta, även om de är mer vanligt förekommande hos vissa kliniker än andra. Sammantaget kan man konstatera att du troligtvis kan känna dig trygg med att gå till en tandläkare på Östermalm – nästan oavsett vilken klinik du går till. 

16 Mar 2018