Säker och effektiv tandblekning hos en tandhygienist i Solna

Att då och då besöka en tandhygienist i Solna för att avlägsna plack och tandsten är viktigt för att hålla tänderna friska och förebygga problem. Men man kan även få hjälp med tandblekning.

För att tänderna ska förbli friska är det bra att gå till en tandhygienist och få munhälsan kontrollerad en gång om året. Gör man det behöver man inte besöka tandläkaren lika ofta. En tandhygienist undersöker tänderna och tandköttet för att hitta eventuella problem. Det kan exempelvis vara att man missar att borsta på insidan av tänderna och tandhygienisten visar då hur man ska göra. Idag vill många människor också ha vita leenden och bleka sina tänder. En tandhygienist kan hjälpa till även med tandblekning och arbetar bara med vårdande material som inte förstör emaljen.

Viktigt att besöka en tandhygienist för att undvika tandlossning

De flesta vuxna människor får också tandsten, och tar man inte bort detta kan man med tiden drabbas av tandlossning och förlora sina tänder. Att regelbundet borsta tänderna och använda tandtråd motverkar tandsten men det går sällan att själv få bort den helt. En viktig del av tandhygienistens arbete är därför att avlägsna plack och tandsten och ordentligt rengöra och putsa tänderna. Många gånger använder sig tandhygienisten av både ultraljud och särskilda instrument för att få bort tandsten på svårtillgängliga ställen. Vill man gå till en tandhygienist i Solna finns det flera kliniker att välja mellan. Många av dem har bra hemsidor där man kan boka tid och även hitta prisuppgifter.

22 Jul 2021