Har du ont i tänderna?

Har du plötsligt fått ont i tänderna? När det kommer till tänderna är det inte värt att vänta på att få en tid hos din vanliga tandläkare, sök akuttandvård direkt. Din munhälsa är viktig.

När man plötsligt får väldigt ont i tänderna eller kanske är med om en olycka så kan det vara svårt att få en akuttid hos sin ordinarie tandläkare. Som tur är behöver du inte vänta. Om du behöver en akuttid för att fixa dina tänder så hittar du enkelt olika tandläkare som kan erbjuda det. Många av dessa är öppna dygnet runt och året om. Det känns väl tryggt att veta?

Boka akuttid hos en tandläkare online

Om du behöver boka en akut tandläkartid så hittar du flera olika alternativ genom att söka på nätet. Du bör inte bara gå dit, utan kontakta dem först. Ring eller boka tid online. De flesta har hemsidor där du kan boka in dig. Det kan vara svårt att hinna med och kolla vem som är bra och inte. Men oftast finner du recensioner om tandläkaren när du söker online. När du tar kontakt bör du berätta vad det gäller. Är det ett riktigt akut ärende, ring då medans du är på väg. Det är bra att redan innan känna till några olika akuttandläkare. På så vis slipper du sitta i panik och leta när krisen är framme. Ha gärna nummer till två eller tre olika. Skulle den ena vara upptaget så har du en extra att ringa till.

När behöver man akuttandvård?

Det finns flera anledningar till varför man kan behöva akut tandvård. Det kan handla om ett obehandlat hål som sedan tar fart och gör väldigt ont. Du kan även få någon infektion eller inflammation som blir väldigt besvärlig för dig. Det kan även vara att du är med om någon olycka. Det är exempelvis inte alltför ovanligt att tänderna skadas om man ramlar med cykeln. Oavsett vilken anledning du har så bör du söka den vård som behövs om det är akut. Tänk även på att det finns risker med att gå runt med dåliga tänder. Din mun bör tas om hand lika väl som resten av din kropp. En akuttandläkare åtgärdar i regel besväret på ett enklare och provisoriskt vis. Det innebär att om du exempelvis har ett hål så gör de en provisorisk lagning. Efter besöket hos akuttandläkaren behöver du alltså besöka din ordinarie tandläkare.

2 Nov 2020