Bättre tandhälsa med tandimplantat i Malmö

Att ha dåliga tänder är besvärligt på många sätt. En tandlucka är speciellt besvärande för många. Matintag och utseende påverkas. Med tandimplantat i Malmö återställer du din tandstatus.

En saknad tand är oftast verkligen saknad. Orsakerna kan variera men problemen är desamma. Du kan ha råkat ut för någon olycka och helt enkelt slagit ut en tand. Du kan ha blivit utsatt för fysiskt våld. Du kan ha haft upprepade infektioner som gjort att tanden behövt avlägsnas. Effekten blir densamma.

Lite beroende på var tanden suttit blir effekten olika förstås. En saknad framtand gör att du inte kan bita ordentligt och påverkar utseendet mycket. En saknad kindtand gör lätt att tuggandet snedfördelas och båda kan göra att resterande tänder vill “vandra”. Åtgärder behövs i vilket fall.

Hur fungerar tandimplantat?

Tandimplantat är tänder som skruvas fast i käken med hjälp av ytterst små titanskruvar. Förfarandet är bra på två sätt. Tanden löper ingen risk att lossna och titan är en metall som kroppen accepterar. Det är alltså annorlunda än proteser som ibland inte vill uppföra sig och sitta som de ska.

Processen startar förstås med en undersökning hos din tandläkare. Förutsättningarna måste kontrolleras och sedan lägger ni gemensamt upp en plan. Tandimplantatet specialtillverkas för dig och sätts in under bedövning. Det tar förstås ett tag innan allt fungerar perfekt men det går förvånansvärt snabbt ändå.

Tandimplantat färgas efter din normala tandfärg och det syns därför inte att det är en konstgjord tand. Den fungerar som en sådan och behöver tandborstning som en sådan också. Läs mer om tandimplantat på denna sida: tandimplantatmalmö.se

4 Nov 2021