5 saker som du får hjälp med hos en tandhygienist i Hallonbergen

När du går till din lokala tandltandhygienistäkare i Hallonbergen så får du ibland hjälp av en sköterska som röntgar dina tänder eller hjälper till på något annat sätt runt tandläkarens arbete. I vissa fall så kan du dessutom få träffa en tandhygienist och frågan är vad den personen kan hjälpa dig med. Här kommer vi gå igenom 5 saker som en tandhygienist i Hallonbergen kan hjälpa dig med.

Putsa och polera tänder

När du träffar en tandhygienist så kommer du i många fall att få hjälp med putsning och polering av tänderna. Fördelen med den här typen av förebyggande arbete är att det är enkla och smärtfria behandlingar som gör stor skillnad för dina tänders långsiktiga välmående. Putsa bort smuts och beläggningar som har fastnat och som tandborsten inte rår på kan spara många hål och därmed både kostnader och smärta.

Avlägsna plack

Ytterligare något som du kan få hjälp med i tandläkarstolen i Hallonbergen som inte innefattar en tandläkare är att avlägsna plack. Bakterier i munnen skapar en vit beläggning på tänderna som allmänt kallas för plack. Om den får sitta kvar för länge så skadas emaljen och man får hål i tänderna.

Rådgivning

En viktig del i en tandhygienists vardag är att bistå med kunskap och insikter om munhygien och hur man tar hand om sina tänder. Det rent praktiska förebyggande arbetet är en del men att dela med sig av kunskap, både i största allmänhet och till den som har någon form av munsjukdom, är också ett viktigt uppdrag. Att lära sig hur man själv kan vårda sina tänder och sin mun gör skillnad för många människor i deras vardagliga liv.

Diagnoser och behandlingar

En tandhygienist kommer inte att ställa diagnoser om allvarliga munsjukdomar eller liknande men de kommer att påtala om du har inflammation i tandköttet eller karies i tänderna. När de väl ställt en diagnos kring något av detta så kan de också behandla båda delarna. Den typen av enklare ingrepp och behandlingar är en vanlig del i tandhygienistens arbete.

Vad tandhygienisten inte gör

Något som aldrig kommer att hända är att du lägger dig i tandläkarstolen på kliniken i Hallonbergen för att mötas av en tandhygienist som börjar borra i dina tänder eller dra ut en tand. De vanliga ingreppen som att borra, rotfylla eller operera i munnen genomförs av en tandläkare som har rätt utbildning för det. Om man säger att tandhygienisten arbetar främst förebyggande så kan man konstatera att tandläkaren arbetar med de faktisk problemen som har uppkommit.

Här är en tandläkare i Stockholm som har erfarna och kompetenta tandhygienister: tandläkarehallonbergen.se/tandhygienist-hallonbergen

20 Nov 2018